Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft. – Letölthető Szakmai Anyagok, kiadványok

Mit kell tudni a számlával egy tekintet alá eső okiratokról?

Ingyenes tanulmány

Tapasztalatok szerint a számlát kiállító vállalkozások sok hibát követnek el a módosító, helyesbítő, javító, érvénytelenítő… számlák kiállítása során!

Díjmentes videótanulmányunk részletesen bemutatja, hogy mit kell tudni a számlával egy tekintet alá eső okiratokról, mikor és hogyan kell azokat helyesen kiállítani.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás 2022

Ingyenes tanulmány

2022-ben számos adónem tekintetében várhatók alapvető változások. Ingyenes szakmai videóban mutatjuk be, hogy a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás területén milyen változások várhatók a 2022. évre.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Az ingatlan bérbeadás adózási kérdései

Ingyenes tanulmány

A vállalkozások ingatlan bérebadásának egyes adózási kérdései sok fejtörést okoznak cégvezetőknek, könyvelőknek egyaránt. Díjmentes videótanulmányunk bemutatja a bérbeadás adózási kérdéseit, különös tekintettel az ÁFA szabályokra, az időszakos elszámolású ügyletekre és azok részletszabályaira.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

A „home office” és a távmunka

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunkban bemutatjuk a home office és a távmunka szabályait, valamint a kapcsolódó munkaidő-beosztás és nyilvántartás lehetőségeit.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Munkavállalók kiküldetéséhez kapcsolódó adózási kérdések

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunkban bemutatjuk a munkavállalók kiküldetéséhez kapcsolódó adózási kérdéseket, kezdve a kettős adóztatás elkerülésének szabályaitól, az OECD modellezményen át a munkáltatók adózással kapcsolatos kötelezettségeinek ismertetéséig.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

A bérelt és a nyíltvégű lízingelt gépjárművekhez kapcsolódó adóelszámolások

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunkban példákkal alátámasztva, teljeskörűen bemutatjuk a bérelt és a nyíltvégű lízingelt gépjárművekhez kapcsolódó adóelszámolásokat. Kitérünk a cégautóadó, a visszlízing, a külföldön bérelt személygépjárművekre, az áfa, a magánhasználat és még számos izgalmas kérdésre is…

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Munkába járás költségtérítése – tömegközlekedés

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunkban példákkal alátámasztva bemutatjuk a munkába járás költségtérítésének szabályait tömegközlekedéssel történő munkába járás esetén.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

A kriptovaluták hozamának adóztatása

Ingyenes tanulmány

A kriptovaluták rohamos térnyerését mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy mára már Tesla autót vásárolhatunk vele, de ha ettől még nem is csillan fel a szemünk, a jövő tendenciáját kiválóan példázza, hogy olyan európai ország is van már, ahol benzinkúton tankolhatunk bitcoinnal… Díjmentes mini videó tananyagunk bemutatja, hogy a kriptovaluták hozamának adózására milyen szabályok vonatkoznak (legyen szó magánszemélyekről vagy éppen cégekről), egyáltalán adójogilag hogyan értelmezhetjük az ilyen típusú fizetési eszközöket, de kitérünk arra is, hogy melyik országban is adóztatják a nyereséget.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Idegen nyelvű bizonylatok, külföldről kapott számlák

Ingyenes tanulmány

Számos félreértés és bizonytalanság övezi az idegen nyelvű bizonylatok elszámolási szabályait, továbbá a külföldről kapott számlák kezelését, a kapcsolódó bizonylati szabályokat, miközben az ilyen bizonylatok köre egyre bővül.

Egy rövid szakmai videóban bemutatjuk, miként kell eljárni az idegen nyelvű bizonylatokkal és azt is, hogy milyen módon kezeljük a külföldről kapott számlákat!

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Vezető tisztségviselő díjazása megbízási jogviszonyban

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunk hasznos segítséget nyújt minden társas vállalkozónak! Részletesen, példákkal alátámasztva mutatjuk be, hogy a vezető tisztségviselőket megbízási jogviszonyban milyen juttatások illetik meg, milyen kedvezményekkel lehet és érdemes kalkulálni, jogviszonytól függően!

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Elektronikus számla kiállítás – a legfontosabb kérdések!

Ingyenes tanulmány

Díjmentes videó tananyagunkban segítünk mindazoknak, akik elektronikus számla kiállítására szeretnének áttérni, abban gondolkodnak. A NAV főosztályvezetője mondja el Önöknek, hogy a számla kiállítói oldalról milyen kérdéseket érdemes magunknak feltenni az elektronikus számlázásra való áttérés előtt.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Negatív saját tőke problémák – A hirtelen, gyors tőkevesztésre vonatkozó tőkevédelmi szabályok Kft-k és Rt-k esetében?

Ingyenes tanulmány

2020-ban már markánsan mutatkozott a probléma, számos cég szembesült a vírushelyzet következtében a negatív saját tőke következményeivel. Sajnos, a probléma még több céget érint 2021-ben, ezért foglalkoznunk kell ezzel az igen nehéz témával is. Ingyenes videó tananyagunkban most a hirtelen, gyors tőkevesztésre vonatkozó tőkevédelmi szabályokat mutatjuk be Kft-t és Rt-k esetében.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

Hogyan lesz egyéni vállalkozóból egyszemélyes Kft.?

Ingyenes tanulmány

Az egyéni vállalkozók 2019. júniusától térhetnek át társasági formára olya módon, hogy létrehoznak egyszemélyes Kft-t. A tevékenységét nem szüneteltető egyéni vállalkozó egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságot alapíthat, amely az egyéni vállalkozó jogutódjának minősül, és amivel az egyéni vállalkozói tevékenysége megszűnik. Mivel itt átalakulás és nem megszűnés történik, számos kötelezettség merül fel az átalakulás során, ezeket vesszük sorra díjmentes videó tananyagunkban.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!

INGYENES TANULMÁNY
Számlázzunk, de hogyan?

Minden gazdálkodó, vállalkozó számláz. Így, vagy úgy, de számláz. Azt gondolnánk, nem kérdés, hogy minden számla kiállító tudja mi az a díjbekérő, az előlegszámla, vagy éppen végszámla. Nos, ez sajnos nem így van. Van, aki tudni véli, de nem helyesen alkalmazza. Van, aki nem is tudja, ezért aztán helyesen alkalmazni esélye sincs.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat díjbekérőről, előlegszámláról, gyűjtőszámláról és végszámláról. Kevésbé fájdalmas megérteni, megtanulni és helyesen alkalmazni, mint bírságot fizetni!

Te tudod a választ a legfontosabb kérdésekre?

  • Díjbekérő vs. számla?
  • Miben különbözik a díjbekérő az előleg számlától?
  • Könyvelni kell a díjbekérőt? Van áfabeli hatása a díjbekérőnek?
  • Számla vs. nyugta?
  • Előlegszámlát mikor és miről lehet kiállítani?
  • Előlegszámla vs. végszámla?
  • Hogyan változik a NAV felé teljesítendő számla adatszolgáltatási kötelezettség 2021-től?
  • Gyűjtőszámla mikor és mire állítható ki!

Van segítség! Egy ingyenes útmutatóban bemutatjuk Neked a legfontosabb tudnivalókat a díjbekérőről, előlegszámláról, végszámláról és gyűjtőszámláról.Ha számlát állítasz ki biztos, hogy tudnod kell a választ a fenti kérdésekre.

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT!