Társasági adóalapot csökkentő tételek – Pályakezdő, munkanélküli, egyéb személy foglalkoztatása, szakképzésben közreműködő adózó


Társasági adóalapot csökkentő tételek – Pályakezdő, munkanélküli, egyéb személy foglalkoztatása, szakképzésben közreműködő adózó

Pályakezdő, munkanélküli, egyéb személy foglalkoztatása:

Csökkenti az adózás előtti eredményt

  • a szakmai vizsga megszerzését követően az előző pontban említett tanuló, képzésben részt vevő személy után,
  • a korábban munkanélküli személy után,
  • a szabadulást követő 6 hónapon belül alkalmazott szabadságvesztésből szabaduló, továbbá a pártfogó felügyelet alatt álló személy után

a foglalkoztatásának ideje alatt, de legfeljebb 12 hónapon át befizetett szociális hozzájárulási adó összege, annak költségkénti elszámolásán túl.

A korábban munkanélküli személy foglalkoztatásakor a csökkentő tétel akkor érvényesíthető, ha az alkalmazása óta, illetőleg az azt megelőző hat hónapban azonos munkakörben foglalkoztatott más munkavállaló munkaviszonyát az adózó rendes felmondással nem szüntette meg, és a korábban munkanélküli magánszemély az alkalmazása előtti hat hónapon belül nála nem állt munkaviszonyban.

Szakképzésben közreműködő adózó Adóalap-kedvezmény jár azoknak az adózóknak, amelyek duális képzőhelyként részt vesznek a szakirányú oktatásban. A kedvezmény mértéke a szakképzési munkaszerződéssel a szakirányú oktatásban részt vevő tanulónként, képzésben részt vevő személyenként minden megkezdett hónap után havonta az adóév első napján érvényes minimálbér 24 százaléka.


Kérem a teljes képzési anyagot a Társasági adó korrekciók, adómegtakarítási lehetőségek a 2020-as bevalláshoz témakörben!

Minden vállalkozás, cég alapvető érdeke, hogy tisztában legyen az adómegtakarítási lehetőségeivel. Gyakorlati segítséget nyújtunk Önöknek az adóalapot csökkentő tételek, az adókedvezmények és adófelajánlások közérthető bemutatásával, a vonatkozó szabályok részletes ismertetésével. Okleveles adószakértőnk kitér az adóalapot növelő tételekre is annak érdekében, hogy a 2020-as adóbevallást valamennyi társaság szabályszerűen, ugyanakkor a lehetséges kedvezményeket kihasználva készíthesse el.


www.konferenciaszervezo.hu