Adatvédelem a munka világában a gyakorlatban

2023. december 6. szerda 9:30 – 15:00

Dr. Soós Andrea Klára előadásában

Hiánypótló képzésünk során a HR és munkajogi folyamatok adatvédelmi kérdéseit járjuk körbe, gyakorlati szempontból. A képzés során a résztvevők megismerik a munkáltató mint adatkezelő kötelezettségeit, a munkavállaló mint érintett jogait, továbbá a munkahelyi ellenőrzés kérdéseit. Kitérünk a kamera és beléptetőrendszerek adatvédelmi kérdéseire, valamint a munkahelyi szoftverekkel kapcsolatos adatbiztonsági kérdésekre is.

Miben segít a képzés:

1.Modul: Bevezetés: az adatvédelem jelenlegi helyzete és a hatóság

Alapfogalmak

A vonatkozó jogszabályok ismertetése és hierarchiája. Különbségek az egyes munkáltatói helyzetek között (magánszféra, állami szféra, egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás, megbízott viszony). Adatkezelés és adatfeldolgozás. Adatvédelmi tisztviselő szükségessége. Különbség az adatkezelési tájékoztató és a szabályzat között.

Az adatvédelmi hatóság és a bíróságok, az eljárás ismertetése

A munkáltató mint adatkezelő, az adatkezelés fogalma, tipikus adatkezelések a munkahelyen, jogalapok

Az adatkezelés folyamata: pályázat (fejvadászat és toborzás), beléptetés (adatmásolás és nyilvántartások, diploma, igazolvány, erkölcsi bizonyítvány, stb,), folyamatos adatkezelés, adatkezelői kötelezettségek (nyilvántartások és tájékoztatók), kilépés, az őrzési kötelezettség és időtartama,

2.Modul: Munkahelyi ellenőrzés kérdése

Munkaeszközök ellenőrzése

felelősségre vonás, bizonyítékok dokumentálása és felhasználása, munkáltató által biztosított eszközök használata, BYOD (magáneszközök)

Jogesetek

Kamera a munkahelyen

Kamerarendszer bevezetése és működtetése, kamerafelvétel munkabalesetek miatt, munkavállalók ellenőrzése céljából, adatfeldolgozók, hozzáférések, tájékoztatások

Jogesetek

Beléptetőrendszerek alkalmazása

Biometrikus beléptetés, manuális beléptetés, különböző szoftverek. Adatok őrzésének időtartama. Adatvédelmi szabályzatok.

3.Modul: Adatvédelem és információbiztonság

Munkahelyi szoftverek és adatbiztonság

Bérszámfejtő szoftverek, szerződések, otthoni munka (home office) és adatbiztonság

4.Modul: A munkavállaló mint érintett

Érintetti jogok (különösen: tájékoztatás és törlés).

Perek

Jogesetek

Konzultációs kérdések

Előadó(k):         Dr. Soós Andrea Klára, LLM. A JATE Szegedi jogi karán szerzett jogászi, majd a Corvinus Egyetemen közgazdászi diplomát. 2000 óta foglalkozik adatvédelemmel, 2018-ban adatvédelmi és információbiztonsági szakjogász diplomát szerzett az ELTE jogi karán. Számos szakkönyv, kommentár és szakmai cikk szerzője, rendszeres előadója különböző magyar és európai szakmai konferenciáknak.


Időpont: 2023. december 06. (szerda) 09:30 – 15:00

Helyszíni regisztráció kezdete: 09:00-tól 09:30-ig

Jelentkezési határidő: 2023. december 01.

Figyelem: a konferencia létszámkorlátos, a maximális létszám elérése esetén a jelentkezési határidő korábban lezárásra kerül!

Helyszín: Budapest belváros, 1077 Budapest, Wesselényi u. 4. (Hotel Memories Budapest**** konferenciaterme, Rumbachspace)

Részvételi díj:

Tantermi képzés díja: 39.900,- Ft / fő (tárgyi adómentes képzés)

A részvételi díj tartalmazza az információs anyag és a szünetek alatti ellátás költségét.
A képzés díja közvetített szolgáltatást is tartalmaz (catering ellátás költsége, 5% áfa tartalommal).
A rendezvényen nyújtott étel-ital ellátás után az Szja. tv. szerint fizetendő közterheket (Szja. tv. 69-70. §) a Konferenciaszervező Kft. nem vállalja át.

Visszanézhető videókonferencia díja: 31.623 (24.900 Ft + 27% áfa), Ft / fő
Ha nem tud részt venni a képzésen válassza a visszanézhető videókonferenciát! 

 • A tantermi képzés visszanézhető videófelvételhez 12 hét korlátlan hozzáférést
 • A videókonferencia megtekintéséhez szükséges hozzáférési adatokat a jelentkezők e-mail címre juttatjuk el, a tantermi képzés időpontját követő 1 héten belül.
 • A hozzáférési adatok kiküldésének feltétele a videókonferencia díjának kiegyenlítése.

Kedvezmények:

 • 10% kedvezmény a részvételi díjból csoportos jelentkezés esetén (min. 2 fő egy szervezettől).
 • Több mint 30% kedvezmény érhető el 3+1 és 5+1 alkalmas hibrid bérleteinkkel.
 • Több mint 90% kedvezmény érhető el ÖRÖKBÉRLET éves szervezeti tagsággal.

Hasznos tudnivalók:

 • Képzésünk a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény szerint bejelentett képzés.
 • A képzés résztvevői az előadást követően a részvételről Tanúsítványt kapnak (e-mailen).
 • A képzés díja képzési költségként elszámolható.
 • Az előadásról a helyszínen kép és hangfelvétel készülhet.

Megrendelés:

 • Elektronikus regisztrációval az alább megtalálható Regisztráció űrlap online kitöltésével, vagy
 • a szintén alább megtalálható, letölthető Jelentkezési lap segítségével. A kitöltött jelentkezési lapot elektronikus levélben várjuk a: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címre.

A megrendelést e-mailben igazoljuk vissza. A jelentkezés, fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról díjbekérőt küldünk, 8 napos fizetési határidővel. Kérjük, hogy a részvételi díjat a díjbekérő alapján, a díjbekérő egyedi azonosító számára való hivatkozással utalja. A díjbekérő kiegyenlítését követően a pénzügyi teljesítést nem igénylő számlát postázzuk.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvétel lemondására írásban legkésőbb a képzést megelőző 72 órával van lehetőség a jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.

Jelentkezési lap letöltése: Jelentkezési lap

Online jelentkezés:

Számlázási adatokA képzésen résztvevő személy adatai


A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) alapján képzés résztvevők kötelesek megadni az alábbi adatokat, amelyeket a FAR rendszerébe tovább kell küldenünk.

A 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) módosító rendelkezései alapján bejelentett képzésnek minősül az Ön által elvégzett képzés.
Az Fktv. hatálya alá eső képzéseket elvégző résztvevőinktől kötelezően adatot kell bekérnie a szolgáltató cégnek (jelen esetben Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.) és cégünk ezen adatokat a FAR rendszere felé tovább küldi!
Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét!Elolvastam és elfogadom a Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft. Adatvédelmi szabályzatát és ÁSZF-t. *

Segíthetünk?
Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.
Telefon: +36 (30) 195 – 2826
Honlap: https://konferenciaszervezo.hu/
E-Mail: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu


Kategória