Állatvédelmi hatósági feladatok a gyakorlatban – 2021. október 28.

2021. október 28. csütörtök 9:30 – 13:00
Dr. Kajó Cecília előadásában

Az előadás állatvédelmi hatósági feladatokat ellátó, gyakorlati jogalkalmazó szakembereknek nyújt segítséget, a témában haladó ismeretekre alapozva.
A képzés során ismertetésre kerülnek nagy port kavart jogesetek és bemutatásra kerülnek konkrét hatósági döntések, amelyek eljárási sikerhez vezettek (jó gyakorlatok), illetve amelyek eljárási hibákat eredményeztek (kerülendő gyakorlatok).

Miről lesz szó a képzésen:

 • Az alapfogalmak rövid áttekintése után (hatáskör, illetékesség, feladatkör, hatósági ellenőrzés lefolytatása és hatósági eljárás indítása közötti választás, helyszíni szemle eszközei, bírságkiszabás stb.) jogesetek bemutatásával tekintjük át az állatvédelmi hatóság munkájának lépcsőfokait.
 • A jogesetek között nagy port felkavart, sajtót megjárt ügyek is szerepelnek (elsősorban szaporítótelepek felszámolásai) illetve az előadó saját korábbi ügyeiből is nyújt egy anonimizált válogatást, továbbá olyan döntések és a hozzájuk tapadó eljárási sikerek vagy hibák is bemutatásra kerülnek, melyeket az előadó az állatvédelmi hatósági munka köré szerveződő szakmai közösség tagjaitól kapott az elmúlt évek alatt.
 • A jogeset-ismertetések során külön szó esik arról, hogy milyen a “jó” tehát végrehajtható döntés, a határozatok rendelkező részében milyen hibákat lehet elkövetni, melyek alapvetően befolyásolják az eljárás későbbi kimenetelét – nem utolsósorban az eljárással érintett állat sorsát.
 • Az előadás záró részében szó esik a jegyzők sokszor emberfeletti és példaértékű munkájáról olyan jogesetek kapcsán, ahol büntetőeljárás lefolytatására is sor került és meglepetésre a jegyzők jóval szigorúbb szankciókat alkalmaztak hatósági eljárásuk során mint a bíróságok.
 • Konzultációs kérdések

Előadó(k): Dr. Kajó Cecília (igazgatásszervező, jogász) több mint húsz éve dolgozik a közigazgatásban.
Szakmai gyakorlatát több fővárosi kerületi polgármesteri hivatalban szerezte, ahol a képviselő-testület és bizottságai mellett dolgozott tizenkét évig, majd ugyanott nyolc évig hatósági jogalkalmazói munkakörökben (szabálysértési, birtokvédelmi, állatvédelmi) is dolgozott. Munkája egyben a hobbija is, rendszeres szerzője állatvédelmi és birtokvédelmi témájú cikkeknek szakmai folyóiratokban, jogi portálokon, több állatvédő szervezet mellett önkénteskedik. Mint szabályozási jogász többek között az állatvédelmi-állategészségügyi jogszabályok alkotásának folyamatába is bepillantást nyerhetett az Agrárminisztériumban. Jelenleg is birtokvédelmi feladatköröket lát el, továbbá az állatorvosi kamara alapítványával (Állatorvosok az Állatvédelemért) egy új állatvédelmi projekt létrehozásán dolgozik. A Magyar Birtokvédelmi Szövetség korábbi főtitkára.


Időpont: 2021. október 28. (csütörtök) 09:30 – 13:00

Helyszíni regisztráció kezdete: 09:00-tól 09:30-ig

Jelentkezési határidő: 2021. október 22.

Figyelem: a konferencia létszámkorlátos, a maximális létszám elérése esetén a jelentkezési határidő korábban lezárásra kerül!

Helyszín: Budapest belváros, 1077 Budapest, Wesselényi u. 4. (Hotel Memories Budapest**** konferenciaterme, Rumbachspace)

Részvételi díj:

24.900,- Ft / fő (tárgyi adómentes képzés)
A részvételi díj tartalmazza az információs anyag és a kávészünetek költségét.
A képzés díja közvetített szolgáltatást tartalmaz (catering ellátás költsége, 5% áfa tartalommal).
A rendezvényen nyújtott étel-ital ellátás után az Szja. tv. szerint fizetendő közterheket (Szja. tv. 69-70. §) a Konferenciaszervező Kft. nem vállalja át.

Kedvezmények:

 • 10% kedvezmény a részvételi díjból csoportos jelentkezés esetén (min. 2 fő egy szervezettől).
 • Több mint 30% kedvezmény érhető el 3+1 és 5+1 alkalmas hibrid bérleteinkkel.
 • Több mint 90% kedvezmény érhető el ÖRÖKBÉRLET éves szervezeti tagsággal.

Hasznos tudnivalók:

 • Képzésünk a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény szerint bejelentett képzés.
 • A képzés résztvevői az előadást követően a részvételről Tanúsítványt kapnak (e-mailen).
 • A képzés díja képzési költségként elszámolható.
 • Az előadásról a helyszínen kép és hangfelvétel készülhet.

Megrendelés:

 • Elektronikus regisztrációval az alább megtalálható Regisztráció űrlap online kitöltésével, vagy
 • a szintén alább megtalálható, letölthető Jelentkezési lap segítségével. A kitöltött jelentkezési lapot elektronikus levélben várjuk a: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címre.

A megrendelést e-mailben igazoljuk vissza. A jelentkezés, fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról díjbekérőt küldünk, 8 napos fizetési határidővel. Kérjük, hogy a részvételi díjat a díjbekérő alapján, a díjbekérő egyedi azonosító számára való hivatkozással utalja. A díjbekérő kiegyenlítését követően a pénzügyi teljesítést nem igénylő számlát postázzuk.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvétel lemondására írásban legkésőbb a képzést megelőző 72 órával van lehetőség a jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.

Jelentkezési lap letöltése: Jelentkezési lap

Online Regisztráció:

Számlázási adatok

Céges megrendelés esetén kötelezően megadandó!

A képzésen résztvevő személy adatai


A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) alapján képzés résztvevők kötelesek megadni az alábbi adatokat, amelyeket a FAR rendszerébe tovább kell küldenünk.Elolvastam és elfogadom a Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft. Adatvédelmi szabályzatát és ÁSZF-t. *

A 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) módosító rendelkezései alapján bejelentett képzésnek minősül az Ön által elvégzett képzés.
Az Fktv. hatálya alá eső képzéseket elvégző résztvevőinktől kötelezően adatot kell bekérnie a szolgáltató cégnek (jelen esetben Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.) és cégünk ezen adatokat a FAR rendszere felé tovább küldi!
Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét!

Segíthetünk?
Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.
Telefon: +36 (30) 195 – 2826
Honlap: https://konferenciaszervezo.hu/
E-Mail: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu


Kategória