Ügyvédi hibák a jegyzői birtokvédelmi eljárásokban
2021. október 22. péntek 9:30 – 13:00
Dr. Kajó Cecília előadásában

MÜK nyilvántartásba vételi száma: NY001807/2021

Megszerezhető ügyvédi kredit száma: 3 kredit

A jegyzői birtokvédelmi eljárás kakukktojás a jegyzői feladatok között: magánjogi ügyet kell közigazgatási eljárási szabályok szerint gyorsan, hatékonyan megoldani úgy, hogy a hatáskört és az anyagi jogi részt a Ptk. szabja meg a maga rendkívüli általánosságában (ezek tartalommal kitöltése természetesen a jogalkalmazó feladata), míg az eljárási jogi háttér az Ákr. alóli kivételként egy kormányrendelet szerint zajlik.
Mind a jogi képviselővel, mind az anélkül eljáró ügyfelek hajlamosak a jegyzői birtokvédelmi eljárást mint „kamillateát” tekinteni („mindenre jó”), kiváltani szándékozva ezzel más hosszabb ideig tartó, költségesebb hatósági vagy peres eljárásokat.
A jogi képviselővel eljáró ügyfelek 2016 júliusától már csak elektronikus úton küldheti meg a jegyzőnek az eljárásindító kérelmet, mely részleteit a vonatkozó kormányrendelet pontosan megadja. Mégis meglepő módon a joggyakorlatot tekintve és szakmai közösségek tapasztalatai alapján sajnálatos tapasztalat, hogy a mai napig rengeteg jogi képviselő útján benyújtott kérelmet utasítanak el sorozatosan előforduló típushibák miatt.
Hiánypótló előadásunkban rövid elméleti bevezető és jogszabályi alapozás után a típushibákat tartalmazó jogeseteket vesszük végig, melyben segítséget nyújt az oktató által a jó gyakorlatok közvetítése érdekében évek óta vezetett ilyen tárgyú „hibalista”, melyet az előadásra készülve kiegészített segítőkész birtokvédelmi feladatokat ellátó kollégák saját listáinak elemeivel is.

Előadó(k): dr. Kajó Cecília (jogász, igazgatásszervező)
10+ év előadói és 20+ év birtokvédelmi tapasztalat.
2017-ben tagja volt a Kúria Birtokvédelmi Joggyakorlat-elemző Munkacsoportjának, tevékeny részese volt a jelentés kialakításakor áttekintő tanulmányok és statisztikák készítésének (https://kuria-birosag.hu/sites/default/files/joggyak/joggyak_osszefoglalo_2018_dr._orosz_arpad.pdf)
2019 szeptemberében a joggyakorlat-elemző munkacsoport munkájáról tartott előadást a Budapesti Ügyvédi Kamarában, továbbá 2015 óta rendszeres oktatója felnőttképzés keretében szervezett szakmai konferenciáknak is.
Rendszeresen publikál szakmai cikkeket a Jegyző és Közigazgatás c. szakmai folyóiratba, valamint tanulmányokat a jogiforum.hu oldalra.
Részt vesz az állatorvosi asszisztens-képzésben a Murmuczok Oktatási Központban, az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány és a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegély-szolgálat Egyesület munkájában – utóbbiban az állattartással kapcsolatos zavarások birtokvédelmi vetülete miatt külön „szekció” van jegyzők szakmai közösségében.
Egyesületüket számos szakmai rendezvényére hívták meg az elmúlt években, az állatvédelmi aspektusok mellett a birtokvédelmi jogterületen felmerül problémákról tart rendszeresen előadásokat a szakma, valamint joghallgatók előtt.


Időpont: 2021. október 22. (péntek) 09:30 – 13:00

Helyszíni regisztráció kezdete: 09:00-tól 09:30-ig

Jelentkezési határidő: 2021. október 18.

Figyelem: a konferencia létszámkorlátos, a maximális létszám elérése esetén a jelentkezési határidő korábban lezárásra kerül!

Helyszín: Budapest belváros, 1077 Budapest, Wesselényi u. 4. (Hotel Memories Budapest**** konferenciaterme, Rumbachspace)

Részvételi díj:

26.900,- Ft / fő (tárgyi adómentes képzés)
A részvételi díj tartalmazza az információs anyag és a kávészünetek költségét.
A képzés díja közvetített szolgáltatást tartalmaz (catering ellátás költsége, 5% áfa tartalommal).
A rendezvényen nyújtott étel-ital ellátás után az Szja. tv. szerint fizetendő közterheket (Szja. tv. 69-70. §) a Konferenciaszervező Kft. nem vállalja át.

Kedvezmények:

  • 10% kedvezmény a részvételi díjból csoportos jelentkezés esetén (min. 2 fő egy szervezettől).
  • Több mint 30% kedvezmény érhető el 3+1 és 5+1 alkalmas hibrid bérleteinkkel.
  • Díjmentes részvételi lehetőség ÖRÖKBÉRLET éves szervezeti tagsággal (1 fő / képzés).

Hasznos tudnivalók:

  • Képzésünk a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény szerint bejelentett képzés.
  • A képzés résztvevői az előadást követően a részvételről Tanúsítványt kapnak (e-mailen).
  • A képzés díja képzési költségként elszámolható.
  • Az előadásról a helyszínen kép és hangfelvétel készülhet.

Megrendelés:

  • Elektronikus regisztrációval az alább megtalálható Regisztráció űrlap online kitöltésével, vagy
  • a szintén alább megtalálható, letölthető Jelentkezési lap segítségével. A kitöltött jelentkezési lapot elektronikus levélben várjuk a: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címre.

A megrendelést e-mailben igazoljuk vissza. A jelentkezés, fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról díjbekérőt küldünk, 8 napos fizetési határidővel. Kérjük, hogy a részvételi díjat a díjbekérő alapján, a díjbekérő egyedi azonosító számára való hivatkozással utalja. A díjbekérő kiegyenlítését követően a pénzügyi teljesítést nem igénylő számlát postázzuk.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvétel lemondására írásban legkésőbb a képzést megelőző 72 órával van lehetőség a jelentkezes@konferenciaszervezo.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.

Jelentkezési lap letöltése: Jelentkezési lap

Online Regisztráció:

Számlázási adatok

Céges megrendelés esetén kötelezően megadandó!

A képzésen résztvevő személy adatai


A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) alapján képzés résztvevők kötelesek megadni az alábbi adatokat, amelyeket a FAR rendszerébe tovább kell küldenünk.Elolvastam és elfogadom a Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft. Adatvédelmi szabályzatát és ÁSZF-t. *

A 2020. szeptember 1-jétől alkalmazandó, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) módosító rendelkezései alapján bejelentett képzésnek minősül az Ön által elvégzett képzés.
Az Fktv. hatálya alá eső képzéseket elvégző résztvevőinktől kötelezően adatot kell bekérnie a szolgáltató cégnek (jelen esetben Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.) és cégünk ezen adatokat a FAR rendszere felé tovább küldi!
Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét!

Segíthetünk?
Konferenciaszervező Tudásmenedzsment Kft.
Telefon: +36 (30) 195 – 2826
Honlap: https://konferenciaszervezo.hu/
E-Mail: jelentkezes@konferenciaszervezo.hu


Kategória